четвер, 16 березня 2023 р.

 14 березня відповідно до плану роботи НМЦ ПТО у Чернівецькій області на 2023 рік відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики закладів професійної(професійно-технічної) освіти Чернівецької області на тему «Реалізація наскрізних змістових ліній як формування уміння успішно діяти в цифровому швидкозмінному середовищі». 


В ході засідання було розкрито питання формування наскрізних змістових ліній та представлено досвід роботи викладачів інформатики ЗП(ПТ)О, що атестуються у 2023 році та претендують на присвоєння вищої кваліфікаційної категорії або педагогічних звань «Викладач-методист», «Старший викладач».


🔹 Новицька Валентина, заступник директора з навчально-виробничої роботи ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей залізничного транспорту», керівник обласного методичного об’єднання, викладачів інформатики презентувала досвід впровадження наскрізних змістових лінії на уроках інформатики.



🔹 Курочка Лариса Іванівна, викладачка інформатики Кельменецького професійного ліцею, поділилась досвідом роботи в міжатестаційний період у доповіді «Використання інтерактивних онлайн ресурсів на уроках інформатики» та представила укладений навчально-методичний посібник «Зручно з MS EXCEL».


🔹 Павлюк Інна Несторівна викладачка інформатики ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу» поділилась досвідом роботи в міжатестаційний період у доповіді «Розвиток ключових компетенцій здобувачів освіти на уроках інформатики засобами інформаційних технологій».


🔹 Калетник Руслан Вікторович, в.о директора ДПТНЗ «Чернівецький професійний машинобудівний ліцей», викладач інформатики презентував електронне портфоліо викладача у вигляді сайту.


Педагоги обговорили питання рівня професійності спікерів засідання, висловили пропозиції щодо відповідності їх роботи і досвіду до категорій на які вони претендують.


☝️ Валентина Жукотинська, Людмила Білоус, методисти НМЦ ПТО у Чернівецькій області звернули увагу викладачів інформатики на основні нормативні документи з питань атестації та запровадження з 1 вересня 2023 року нового Положення про атестацію педагогічних кадрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар