понеділок, 7 вересня 2020 р.

Обласна онлайн-конференція викладачів інформатики ПТНЗ області

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області, 04 вересня 2020 року проведено обласну онлайн-конференцію викладачів інформатики ПТНЗ області. У ході сесійного засідання голова МО Галина Писаревська зупинилася на акцентах, які необхідні для викладання предмета.

Враховуючи, що у березні-червні 2020р. навчання було організовано засобами дистанційних технологій, на початку 2020/2021 н.р. рекомендовано виділити більшу кількість годин на повторення навчального матеріалу. Необхідно на повторення винести найбільш складні для розуміння учнів теми, приклади розв’язання розрахункових задач тощо, а також відпрацювання практичних навичок роботи шляхом проведення пропущених практичних робіт, демонстраційних та лабораторних дослідів згідно навчальної програми за попередній курс.

У 2020/2021 н.р. необхідно врахувати можливість змішаного навчання, приділити увагу інформальній освіті по оволодінню навичками роботи із дистанційними технологіями навчання. Пропонуємо ознайомитися із методичними рекомендаціями щодо організації дистанційного навчання за посиланням: https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/metodichni%20recomendazii/2020/metodichni%20recomendazii-dustanciyna%20osvita-2020.pdf

Для оснащення навчальних кабінетів у 2020/2021 н.р. необхідно керуватися оновленим Типовим переліком засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій, затвердженим наказом МОН України №574 від 29.04.2020 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0410-20#Text).

Питання «технології організації дистанційного навчання в умовах карантину» обговорили всі викладачі. Вони поділилися власним досвідом та інструментами для проведення дистанційного уроку з інформатики. Майже всі викладачі використовують електронні освітні ресурси та платформи: Classroom, Сlassdojo, Google Meet, Zoom, Skype, LearningApps, Рadlet. Такі технології дуже зручні для користування не тільки під час карантину, але й поруч з традиційною формою навчання






1 коментар: