четвер, 14 червня 2018 р.

Звіт про роботу методичного об’єднання викладачів інформатики ПТНЗ Чернівецької області в 2017/2018 н.р.

Протягом 2017/2018 навчального року викладачі інформатики закладів професійної освіти Чернівецької області працювали  над проблемою: «Прикладна та професійна спрямованість вивчення курсу інформатики».
В серпні 2017 року розглянуто та враховано у поурочно-тематичному плануванні з інформатики основні положення нормативних і директивних документів про освіту щодо вивчення інформатики в 2017/2018 н.р. Визначено професійну спрямованість вивчення інформатики для ефективного засвоєння дисциплін професійної підготовки (предметів спеціалізації), формування професійного мислення, професійної самосвідомості.
Створено та ведеться блог викладачів інформатики.
Протягом року проводилося вдосконалення педагогічної та фахової майстерності викладачів, відбувався обмін досвідом педагогів (друк матеріалів на блозі викладачів інформатики ПТНЗ).
Проводилися інтегровані уроки з предметів професійної підготовки та інформатики. З метою активізації пізнавальної, науково-практичної діяльності учнів проводились предметні тижні, засідання гуртків, конкурси, аукціони знань, тощо.
Проведено училищні етапи Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, учні прийняли участь в районних, міському та обласному етапах.
Проведено засідання методичного об’єднання викладачів інформатики ПТНЗ Чернівецької області:
Вересень 2017 р. Тема: Основні аспекти організації вивчення інформатики в ПТНЗ у  2017/2018 навчальному році.
Грудень 2017р. Тема: Формування професійних та інформативних компетентностей на уроках інформатики.
Травень 2018 р. Тема: Електронні засоби навчання як елемент освітнього середовища.

Немає коментарів:

Дописати коментар